Vad heter ditt barn? Egentligen?

”Bebbe” är ett ord som är synonymt med ”bebis”.

– Jag är med bebbe!

eller…

 – Jag och min bebbe ska gå till parken och mata ankorna idag, är alternativa meningar jag hör då och då.

”Bebbe” låter lika avskyvärt som ”Blodkorv” i mina öron. Och det säger väldigt mycket eftersom ”Blodkorv” är fanimej bland det värsta jag vet.

Om inte ”Bebbe” svävar fram mellan barnvagnarna kan jag höra ”Lillen” för pojkkön och ”Lillan” för flickkön.

– Usch vad jag har sovit dåligt inatt. ”Lillan” var lite dålig och kräkelikräktes.

HAR ERT BARN INGET NAMN?

Kom ni inte överens vid valet av namn så ni valde det mest vedervärdiga som fanns för att ni helt enkelt skulle kunna kalla ert barn för ”Bebben”, ”Lillen/an” och således göra det med gott samvete?
Tänk då på att ert barn kommer att växa upp och vem kan egentligen kalla sitt barn för ”Lillen” när han är arton år och vill träffa tjejer. Inte så kul att bli kallad för ”Lillen” då kan jag tänka.

Jag hade en labrador en gång. Av någon anledning blev han inte så hög och stor. När han lekte med sina labradorvänner sprang han så snabbt han kunde med sina trummpinneben. Snabbt gick det men ack så korta de var. Därför blev det ”Lilleman”.

”Lilleman” hängde med hela hans liv. Förutom när jag blev frustrerad eller lite arg på honom. Då kom det ett rungande ”Thompson”.

Men ”Lilleman” eller ”Thompson” fick aldrig högre ben med åren. Han blev mer grå om nosen men benen, ja, de stannade där de var.

Jag hoppas att ni som går i väntans tider hittar ett riktigt bra namn till barnet.

Prova annars ”Blodkorv” så får ni se hur fint det låter.

 

”Kalla mig Ismael.” – ur Moby Dick av Herman Melville.

Annonser

6 kommentarer

  1. Nyblivna/blivande mammor säger så mycket tramsigt när man klämmer dom på bebisnerverna. För att inte tala om alla mor/farmödrar som går upp i falsett så fort man närmar sig en BEBBE ,-) Nä, faktiskt har mitt barnbarn alltid hetat Valle, ända sen första ultraljudsbilden. Men jag ska erkänna att jag kallat honom både goding, sötis och bajs-pelle under senaste veckan. Det har bara blivit så.

    Din lilleman ser verkligen harmonisk ut på bilden, man kan riktigt höra honom sucka av välbehag. En goding.

    • En riktig goding var precis vad han var. När jag var liten hade familjen en hund som hette Zeb och vet du vad det blev? Jo, Zebbe! Förbaskat likt Bebbe….

  2. Jag hade en teori om att det var ett sätt att göra barnet till en accessoar mer än en människa: Lättare att visa upp med dess häftiga funktioner och gulligare attribut än att möta där och då som en riktig människa.
    Lite rabiat teori, men inte helt fel ute. Barn är oxå människor, med namn.

  3. Åsa! Du är inne och klampar på ett inlägg som surrar i huvudet. Hur kunde du veta? Ingen dum teori alls får jag säga.

  4. Jonas… Åsa är en klok och smart kvinna. Vi har ju sagt att vi ska akta oss för sådana 🙂 … och Pia … som nybliven mormor tycker jag du har rätt till att aäga precis vad du vill om och till Valle.. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s